вівторок, 27 січня 2009 р.

         м.Цзинь – Чжоу(Китай)
    Місто є древньою історією, чудовими краєвидами і розвиненою торгівлею розташоване в центрі долини Цзинь – Чжоу на найбільші річці Януцзи. В првінції Хубей.
Край відомий великими природніми ресурсами і виданими державними діячами. З давніх часів Цзинь – Чжоу був важливим торговим центром, зв`язувало усі частини країни. Сьогодні воно приваблює тисячі туристів.
 Населення 62 млн. чоловік.
 У місті безліч озер і водосховищ. Місто багате на природні ресурси, такі як нафта, гірська сіль, руда.
 Місто економічно розвинуте. Спеціалізується на виробництві зерна і бавовни. Промисловість хімічна, тесстильна, машинобудівна, електронна і металургії. Має 12 університетів і коледжів, 30 середніх і технічних шкіл, 519 середніх шкіл, 1313 медичних закладів.

     м. Островець - Свентокшинський( Польща) 

    Друге за розмірами місто воєводства Свентокшинського. Населення – 87 тисяч чоловік .  Віддалене від Варшави на 230 кілометрів. Місто має сучасну телекомунікаційну систему.
Зручне географічне розташування сприяє розвитку зв`язків з іншими країнами. Добре розвинуто туризм з великою і високоякісною сферою обслуговування. Гордістю міста є чудова питна вода, яка добувається з глибинних пластів.
 Місто Островець – сприятлива інвестиційна зона. 

         м. Каунас( Литва)
    Колишня назва - Ковно. Порт на річці Нямунас (Неман). Великий промисловий центр і вузол залізничних і автомобільних шляхів .
Проживає близько 450 тисяч мешканців. Місто оточене 12 старовинними фортецями, забудовами за часів Катерини II, які зв`язані між собою тунелями.
Діять вищі навчальні заклади : політехнічний, медичний та інститут фізичної культури, ветеринарна академія, 12 середніх спеціалізованих навчальних закладів. У місті діять музичний, драматичний і ляльковий театри.
Серед пам`ятків архітектури – замок (13-17 ст.), церква Вітацтва (закладена в 1400р.), кафедральний собор Петра і Павла (15ст. добудований в 17 ст.), палац Масальських (поч.17 ст. ренесанс ) .



1 коментар: